Sådan bor vi

Børnehuset Kildedalen ligger for enden af en blind vej, tæt på sti systemer og med en udsigt som strækker sig omtrent til Uvelse. Vi har en meget stor legeplads, med den mere ordinære legeplads på sydvest siden og den store kuperede cykelbane og ”hullet” mod øst. Legepladsen er opdelt så den på den ene side af huset er mere afgrænset, overskueligt og roligt for de mindste, såvel som der er masser af plads og motorisk udfordringer på cykelbanen.

Legepladsen giver os rig mulighed for et tæt forhold til naturen. Vi leger ude på alle årstider, og oplever når kirsebærtræerne blomstrer, æblerne bliver modne, når hasselnødderne er klar til at blive knækket, eller når bladende falder af træerne. Vi har gode muligheder for naturlig skygge på begge legepladser og supplerer med solsejl i højsommeren.

I ”hullet” går vi på små-dyrs-safari og finder bænkebidere og andre smådyr, plukker hyldeblomster og bær, vi bygger huler, kælker og leger at vi bliver væk.

Vi har to bålpladser som vi bruger hele året til f.eks at tilberede fladbrød, suppe, æblegrød eller en kop dejlig te at varme sig på om vinteren. Aktiviteterne omkring bålet giver mulighed for at være med til at snitte grøntsager, hente mere brænde, være med i brandkorpset som holder øje med bålet, synge… kort sagt, være en del af fællesskabet.